Tas ir tik garšīgi! Tiklīdz es pagatavoju kādu no šiem ēdieniem, virtuvē ir rinda ar šķīvjiem. Visi grib karstu ēdienu, un daudz.
Draugi, šodien es jums parādīšu savu mīļāko recepti ar speķi un mūsu visu laiku iecienītāko produktu. Uzminiet, kurš? Tieši tā! Kartupeļi. Jūs varat apēst kilogramiem tik garšīgu kartupeļu. Man ir ļoti vienkārša recepte, tomēr, manuprāt, tikai daži cilvēki gatavo šādi. Un pat, visticamāk, gandrīz neviens
Ko es daru un kā es to daru
Tātad, tagad sāku stāstīt un rādīt, ko es daru un kā es to daru. Un sastāvdaļas, kā vienmēr, būs raksta beigās. Bet proporcijas ir aptuvenas, tā sakot. Jo tas nav ļoti svarīgi. Jūs varat darīt visu pēc savas gaumes. Bet pirmo reizi jūs varat atkārtot pēc manis.
Un arī receptē es gatavoju ļoti mazu porciju. Tas, protams, ir pieklājīgs daudzums vienai personai. Bet, ja nepieciešams paēdināt vairākus cilvēkus uzreiz, tad, saprotiet, palieliniet visu vajadzīgajā apjomā. Un labāk, lai ir rezerve, jo šis gardums vienmēr beidzas pirms laika.
Es vienmēr noņemu sāli no speķa malām. Parasti tās tur ir pārāk daudz. Tad es sagriežos speķi plānos sīkos gabaliņos, tādos caurspīdīgos sīkos kubiņos. Lai būtu vieglāk, es neatkausēju speķi līdz galam. Es aizmirsu pateikt, ka parasti tos glabāju saldētavā.
Šķēlēs sagrieztus speķa gabaliņus ielieku bļodā un pievienoju garšvielas. Tie ir malti melnie pipari un saldā paprika. Tad ielej nelielu daudzumu augu eļļas. Tas ir tāpēc, lai speķis pārāk nesaliptu. Kā jūs jau droši vien nojaušat, es šo brīnišķīgo maisījumu samaisu.
Ar speķi vairāk nekādas funkcijas nav jādara. Tagad par kartupeļiem. Es kartupeļus vienkārši vāru ar mizu, līdz tie ir pilnībā izvārīti. Un kartupeļus izvēlos pēc iespējas gludākus un ne pārāk lielus.
Kad kartupeļi ir izvārīti, es tos izņemu no katla un uzreiz izspiežu. Bet dariet tā, lai tas tikai nedaudz saplaisātu un saplacinātos.
Tad es to liekam uz cepšanas paplātes vai cepšanas formā, vēlams uz papīra. Šādā veidā to pēc tam ir vieglāk nomazgāt, un virtuves piederumi ilgāk saglabājas. Starp citu, kartupeļus var likt uz cepšanas paplātes un tur arī saspiest.
Atgriezos mājās pie vīra un ieraudzīju skatu, par kuru ļoti apraudājos
Un šeit sākas interesantākā un svarīgākā / garšīgākā daļa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk
- Būtiska informācija visiem, kuriem pieder zeme: ”No 6.janvāra gaidāmas kardinālas izmaiņas”
- Kad mans kaimiņš ieraudzija, ka es neizmetu un krāju blisteru iepakojumus, viņš beigās sāka darīt to pašu
- 50-gadnieks no Sabiles atklāj, kādām sievietēm “nav izredžu” ar viņu doties uz otro randiņu; kādus secinājumus varam izdarīt no situācijas
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību














